Adrenalin’s Experience

Cum de setat remote desktop sau eventual vnc pentru a fi accesibil aproape din orice retea

Posted in Uncategorized by Adrenalin on February 6, 2008

Se presupune ca compul pe care stau aceste servicii are acces direct la internet, iar problema consta anume in conectare la ele din retelele limitate petru accesare doar a resurselor web si maximum si skype-ul sa mai mearga.

Asa cum hot spot-urile public accesibile cit si retelele unversitare dese ori au limita la porturi care pot fi accesate, configurarea rdp sau vnc sub portul 80(http) sau https(443) va mari de multe ori probabilitatea ca va veti putea conecta din orice colt a globuletului.

Aceeasi “tactica” se poate de aplicat si pentru rularea a altor servici gen proxy etc..

Iar daca va trebuie sa setati ca rdp sa mearga printr-un proxy (el nu are asa optiune), copiati ferm sockscap sau freecap si incercati sa porniti prin ele, am impresia ca rdp nu stiu de ce merge numai prin sockscap (la Adrian asa a fost cazul).

Advertisement

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Adrian said, on February 6, 2008 at 9:13 pm

    da, da, de fapt ca sa stii ce inseamna asta trebuie neaparat sa traiesti asta 🙂 si nu uitati de http://www.http-tunnel.com + sockscap or freecap, asta ii colacul de salvare in asa retele! in orice caz repede si usor de facut, da deam calitate ma rog, a la limite merge 🙂

  2. Adrian said, on February 7, 2008 at 1:23 pm

    Te gresesti nicu rdp mergea numai prin freecap, din motiv ca sockscap nu are otpiunea de http-proxy, deci cu sockscap poti sa te folosesti numai cind e socks proxy-server, si cum la mine e http-proxy, datorita faptului ca freecap are optiunea http server …. caroce sper ca e clar 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: